Servicii creare Rețele Lan/Wireless

retele-lan

S.C. DATALINK S.R.L. poate proiecta reţeaua dumneavoastră conform cerinţelor şi specificaţiilor dumneavoastră. Apoi, implementăm reţeaua proiectată, integrând staţiile de lucru, serverele, imprimantele, UPS-urile şi orice alte echipamente necesare pentru a vă furniza un mediu de lucru complet funcţional pentru afacerea dumneavoastră.

Dacă firma dumneavoastră are două sau mai multe puncte de prezenţă, putem lega reţelele locale într-o mare reţea privată virtuală (Virtual Private Network), utilizând serverele noastre de VPN.

O reţea locală (Local Area Network) este o reţea de comunicaţii care serveşte utilizatorii dintr-o arie geografică restrânsă (de cele mai multe ori, un birou sau o clădire). „Clienţii” sunt staţiile de lucru ale utilizatorilor, rulând de cele mai multe ori Windows, deşi sunt des întâlnite şi staţii de lucru cu Mac sau Linux. „Serverele” găzduiesc şi rulează programe şi date care sunt partajate în reţea, fiind puse la dispoziţia clienţilor. Serverele pot fi de diverse tipuri şi dimensiuni, de la servere bazate pe tehnologie Intel până la mainframe-uri. Imprimantele pot fi de asemenea conectate şi partajate în reţea.

În prezent, reţea locală tipică pentru mediul de birou este compusă dintr-un număr de staţii de lucru şi servere conectate printr-o reţea Ethernet cu cabluri twisted pair (UTP) sau prin Wi-FI (legături wireless).